Låna pengar snabbt med ett privatlån

Låna pengar snabbt

Snabblån i all ära, men privatlån är ett bättre sätt att låna pengar snabbt. Genom privatlån får du ett mer fördelaktigt lån med lägre ränta och avgifter.

Många tror att snabblån är enda sättet att låna pengar snabbt, men ett privatlån kan vara ett bättre alternativ. Förutom bättre ränta och lägre avgifter kan du även låna en högre summa. Många ansöker om privatlån i syfte att använda pengarna till kontantinsats, eller för att bekosta inköp av ny bil eller båt. Eftersom du kan ansöka om upp till 600 000 kr och använda pengarna till vad du vill är det bara fantasin som sätter gränser.

Jämför privatlån med låg ränta

Innan du rusar iväg och ansöker om lån bör du ta reda på vilka grundkrav som finns. Är du svensk medborgare och minst 18 år är du en god bit på väg. Har du dessutom en fast inkomst och saknar betalningsanmärkningar är det ett enormt plus. Privatlån är ett lån utan säkerhet (så kallat blancolån) och detta innebär viss risk för långivaren. Därför görs alltid en kreditkoll i samband med din ansökan om lån.

När du ansöker om lån är det viktigt att jämföra vad olika långivare eller låneföretag kan erbjuda. Räntan är det du betalar för att få låna och den sätts individuellt. Den största faktorn som påverkar är din övergripande situation och kreditvärdighet, där hänsyn tas till inkomst, tidigare krediter, skulder och eventuella betalningsanmärkningar. Enklaste sättet att hitta det bästa lånet är att jämföra dem online.

Privatlån med snabb utbetalning

Snabbaste sättet att ansöka om lån är online. Generellt kan man säga att ju mindre lån du ansöker om – desto snabbare och enklare går processen. Ange hur mycket pengar du önskar låna (från 5000 kronor till 600 000 kronor) och ange hur lång återbetalningstid du önskar. Du kan direkt se vilka olika alternativ som finns och vad räntan skulle hamna på.

Genom att välja det alternativ med lägst ränta och avgifter kan du hitta det lån som är bäst för dig. När du jämför räntekostnad är det viktigt att se till den effektiva räntan, vilket är nominell ränta plus alla avgifter (exempelvis avi-avgifter och uppläggningsavgift). Den effektiva räntan är den faktiska räntekostnad du betalar för lånet. Om du ansöker om lån tidigt på dagen ökar chansen till att få privatlån snabbt.

När du vill låna pengar snabbt

Det finns låneföretag som erbjuder privatlån utan säkerhet och lovar snabb utbetalning. Ett sådant lån kan vara utmärkt om du hittar den där restresan till drömpris, eller om du behöver renovera eller laga något hemma och inte vill utöka ditt befintliga bolån. Ofta får du svar direkt eller senare samma dag och pengarna betalas också ut relativt snabbt.

Du kan låna snabbt och du kan även välja att betala tillbaka lånet snabbt. Även om ni har kommit överens om en viss löptid har du alltid möjlighet att betala tillbaka lite mer varje månad, eller att betala tillbaka hela lånet. Villkoren kan variera något, så kolla upp vad som gäller för just ditt lån innan du gör någon extra inbetalning.

Lämna ett svar

Stäng meny