Samla dåliga lån med ett lån

samla dåliga lån med ett lån

Betalar du mycket varje månad i ränta för dina lån och krediter? Genom att samla dåliga lån i ett lån kan du spara tusenlappar.

Många har dyra lån och krediter som kostar mycket i ränta varje månad. Visste du att det går att påverka situationen? Ett sätt är att ta ett nytt lån med bättre ränta och lösa dina gamla skulder. På så vis kan du sänka den totala räntekostnaden och spara stora pengar varje år. Att ansöka om ett sådant lån är enkelt och beroende på hur mycket du ansöker om kan du räkna med svar inom ett par dagar.

Vissa företag specialiserar sig på att sälja lån och lockar med löften om samlade lån med lägre ränta. Men det är lika lätt att ta tag i det hela själv och då slipper du betala en mellanhand. Det bästa lånet för detta ändamål är ett privatlån med låg ränta. Privatlån är en typ av blancolån, vilket i praktiken betyder lån utan säkerhet. Hur stort belopp du kan låna beror på din inkomst och kreditvärdighet.

Hitta lån med bäst ränta

Innan du ansöker om privatlån bör du jämföra flera olika, för att hitta det med bäst villkor och ränta. Detta gör du enklast genom att fylla i uppgifter på en jämförelsesajt som hjälper dig att sålla bland olika erbjudanden. När du fyllt i hur mycket du vill låna kan du justera återbetalningstiden till hur lång tid du önskar – som 1 år, 3 år eller 5 år och se hur räntan påverkas av förändringen.

Om du verkligen vill vara på säkra sidan bör du välja ett lån med fast ränta (även kallad bunden ränta). Då vet du exakt hur mycket lånet kommer att kosta – oavsett hur ränteläget ser ut om ett par år. Ett annat alternativ kan vara att ta lån med säkerhet. Om du har en bostad som har stigit i värde kan du ansöka om att utöka ditt bolån och använda dessa pengar till att lösa dina lån och krediter.

Utöka befintligt bolån

Ränta för bolån är allra lägst, men å andra sidan använder du din bostad som säkerhet för lånet. Om något oförutsett skulle inträffa och du har svårt att klara lånekostnaden kan alltså problemen spilla över även på boendet. Detta vill du undvika, så fundera både en och två gånger innan du gör en sådan låneansökan. Att utöka bolånet för renovering är en helt annan sak, för då höjer du värdet på bostaden.

Undvik flera dåliga lån

Om man befinner sig i en svår ekonomisk sits är det sämsta man kan göra att lösa dyra lån och krediter med nya (dyra) lån och krediter. Sms-lån och snabblån kan tyckas vara en enkel utväg, men ofta är räntan relativt hög. Om du inte betalar tillbaka lånet inom utsatt tid kan du dessutom få betala en ännu högre ränta. Den överenskomna räntan gäller nämligen bara under lånets löptid och därefter kan den ändras.

Försök att samla dina lån och krediter till ett lån med bra ränta, så sparar du pengar. Du får dessutom bättre överblick över din ekonomi eftersom det bara är ett lån som ska betalas.

Lämna ett svar

Stäng meny